Tihana Malenica Bilandžija


Profesorica sam psihologije, certificirani coach i trenerica s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u području osobnog i organizacijskog razvoja. Završila sam poslijediplomski znanstveni studij iz marketinga i brojne edukacije najrazličitije tematike - od svih segmenata upravljanja ljudskim potencijalima, vodstva, mirenja, e-učenja i gejmifikacije do mindfulnessa. Upravo mi je rad u području upravljanja ljudskim potencijalima na poslovima selekcije, razvoja i obrazovanja, praćenja radnog učinka te motivacija i nagrađivanja zaposlenika omogućio stjecanje brojnih znanja, vještina i iskustava u pružanju potpore drugima u razvoju profesionalnih i osobnih kompetencija. S vremenom sam uočila da često rad na poslovnim temama završi u privatnoj sferi te da su cjeloživotno učenje i razvoj važni ne samo u profesionalnoj domeni koja se odnosi na uspjeh u poslovnom okruženju već i na očuvanje mentalnog i tjelesnog zdravlja pojedinca, a time i na unaprjeđenje kvalitete njegovog života u cjelini.

Moje životno poslanje nije samo opstati nego rasti: i to s nešto strasti, suosjećanja, humora i stila.

Maya Angelou, američka pjesnikinja i spisateljica

U jednom trenutku moj osobni razvoj rezultirao je time da sam se nakon dva desetljeća rada za druge odlučila za poduzetništvo. Siguran posao i redovitu plaću zamijenila sam s neizvjesnom budućnosti u kojoj je sve moguće i ništa nije nemoguće. Međutim, izlazak iz tzv. zone ugodnosti bila je nužnost kako bi stvorila okolnosti u kojima se mogu baviti onim poslovima i projektima koji zadovoljavaju moju potrebu za svrhom, slobodom i kreativnošću.

Po završetku dvogodišnjeg edukacijsko-razvojnog programa za praktičara sistemskih konstelacija svoj rad s klijentima obogaćujem primjenom i ove metode osobnog razvoja što mi omogućuje slojevit pristup - ne fokusiram se samo na problem s kojim klijent dolazi već ga sagledavam u cjelini s obzirom na njegovu osobnost, obrasce ponašanja (konstruktivne i destruktivne), zdravstveno stanje, obiteljsko naslijeđe (transgeneracijske traume), okolnosti u kojima živi, itd. Uzimajući u obzir širu sliku klijentovog života zajednički povezujemo sve relevantne elemente koji mogu donijeti rješenje problema zbog kojeg mi se obratio, ali i osnažujemo ga i za prevenciju, odnosno sprječavanje nastanka nekih budućih problema. Savjetovanje (coaching) otvara priliku da se klijent na svjesnoj razini poveže sa svojoj stvarnošću, a metoda sistemskih konstelacija stjecanje dubljih uvida u klijentovu situaciju i nesvjesne dinamike koje upravljaju njegovim životnim okolnostima.

Volim čitati, pisati i stjecati nova znanja. Zato posebno mjesto među mojim uslugama zauzimaju i različiti edukacijski programi s temama iz psihologije i osobnog razvoja. Obrađujem one teme koje sam kroz vlastito životno iskustvo doživjela važnima i korisnima za unaprjeđenje kvalitete života. Također, u suradnji s nekoliko časopisa i portala preko dva desetljeća redovito objavljujem članke s temama iz psihologije, osobnog razvoja, ljudskih potencijala, vodstva te prikaze knjiga, a našao se među njima i pokoji intervju te putopis. One novijeg datuma možete pročitati na portalima Budi dobro (budidobro.com), Poduzetnik (poduzetnik.biz) i Inkubator sreće (inkubatorsrece.com), a dostupni su za čitanje i na ovoj stranici pod kategorijama: "Blog", "Čitam" i "Na kavi sa...".

U slobodno vrijeme otkrivam dobrobiti biblioterapije i aromaterapije, a iz vlastitog iskustva mogu potvrditi terapeutski učinak smijeha, boravka u prirodi, šetnje i bicikliranja.   

Bez obzira hoćemo li se upoznati kroz individualni rad, na nekoj edukaciji ili ćete posjetiti moju stranicu kako biste pročitali neki od članaka čiju temu smatrate zanimljivom ili korisnom za sebe, želim da vam sve navedeno ili samo nešto od toga bude poticaj da živite autentičan i ispunjen život.   


Veselim se susretu i zajedničkoj suradnji!Moji partneriNewsletter

Ako želite mjesečnu dozu inspiracije prijavite se na newsletter!