Daniella Kordić: Povratak u život

2022-03-15

Planet Zemlja i cjelokupno čovječanstvo prolaze kroz proces mutacije frekvencije na kojoj funkcioniraju već stotinama godina. Ljudska vrsta doživljava transformaciju koja se događa do razine naše srži, odnosno DNK. Napuštamo jedan način života i bivanja kako bismo kreirali nešto novo i drugačije kao rezultat promjene, točnije, širenja svijesti. Dolazi do temeljitog preispitivanja postojećih dominantnih vrijednosti i uvjerenja, svega što smatramo svojom životnom zbiljom. Ova kolektivna promjena je nemoguća bez individualne o kojoj piše psihoanalitičarka i spisateljica Daniella Kordić u svojoj knjizi "Povratak u život" (Cosmos knjiga, 2020.). Autorica opisuje proces buđenja iz života ograničenog egom kojeg naziva iluzornim i prijelaza u stanje više svijesti. On obuhvaća uranjanje u dubine nesvjesnog, upoznavanje i iscjeljivanje svog unutarnjeg djeteta, a potom usmjeravanje na razvoj kreativnosti i jačanje osobnih snaga.

Foto: Cosmos knjiga
Foto: Cosmos knjiga

Jedna od najvažnijih lekcija koju ćete svladati pri povratku u svoj novi život jest PUSTI DRUGE NEKA ŽIVE. U egoživotu niste mogli pustiti druge da žive. Drugi su vrlo često bili krivi, nesposobni, lijeni, pokvareni, gnjusni, neobrazovani, neinteligentni, lopovski nastrojeni... Popis bi se mogao nastaviti unedogled. No u izvornom životu ovaj vam popis neće biti od koristi budući da vaša energija više nije usredotočena na detektiranje nečije slabosti, nego na uzdizanje vlastite snage. Sada ćete prepustiti tuđe nedostatke vlasnicima; dopustit ćete krivima da budu grješnici, nesposobnima da ostanu u okvirima svojih sposobnosti, lijenima da se turobno gegaju, pokvarenima da se i dalje kvare, neobrazovanima da budu ono što su odlučili biti itd. Ne možete mijenjati druge ljude ma koliko god biste to željeli. Oni će sami trebati doći do izvorne točke svog životnog gledišta i donijeti odluku o vlastitu ulasku u novi život. Vaš je zadatak da krenete u svoj. I na dobrom ste putu. Sad više ne morate gubiti dragocjenu snagu na negodovanje o imitacijama tuđih života. Ako vas ikada povrijedi "nesposobni i pokvareni lopov" vi ćete sposobnošću više svijesti spoznati njegovu razvojnu emocionalnu razinu te uvidjeti da osobi koja nosi nerazriješene svjetove unutar svojih psiholoških obrazaca ne trebate lijepiti etiketu. Odmaknut ćete se, stoga mirno od "lopova", poželjeti mu sve najbolje, poslati mu svoju svjetlosnu energiju te nastaviti dalje slijedeći put svoga višedimenzionalnoga razvoja. Put je to na kojem vas čekaju ljudi s kojima ćete se ugodno osjećati budući da s njima plovite zajedno na istoj razini svjetlosne energije.

Novo doba donosi promjenu paradigme te ćemo se kao pojedinci sve više odmicati od vanjskih autoriteta i vraćati svojoj pravoj prirodi. Poslušnost prema izvana nametnutim pravilima i ograničenjima ustupa mjesto osobnoj autentičnosti i življenju u skladu s njom. Slobodnu volju koristimo kako bismo bili usklađeni sa svojom unutarnjom istinom, a da bismo to bili u stanju moramo izađi iz ega koji egzistira na našoj odvojenosti i iskoračiti u višu svijest koja nam donosi slobodu od patnje jer se na toj razini više ne poistovjećujemo sa onime što se oko nas događa. D. Kordić je svoje dugogodišnje proučavanje unutarnjih dinamika emocija u ovoj knjizi pretočila u korake izlaženja iz okvira ega i povezivanja s višom svijesti. Posebno ističe važnost prepoznavanja i prihvaćanja vlastite ranjivosti te učenja iz proživljenih povreda. U onoj mjeri u kojoj smo u stanju osvijestiti duboko potisnuta bolna iskustva i ponovno ih svjesno proživjeti, u tolikoj mjeri će ona brže i kvalitetnije zacijeliti.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ništa nije važnije od trenutka u kojem se nalazite, a to je sadašnji trenutak. Samo sada i ovdje možete osjetiti život u punini. Ono što planiramo u vremenu koje dolazi, nikada neće stići. A ako stigne, pojavit će se u sadašnjem trenutku. Svi duhovni tragači koji su spoznali mudrost svog postojanja znaju da je ovaj trenutak jedino što imaju od života. Nemaju ništa više ni manje. Oni vole trenutak u kojem jesu. Ne opiru se njegovoj istini, ma kakva ona bila. Prihvaćaju je jer znaju da prihvaćanjem dopuštaju - dopuštaju emociji da otvori svoje skrivene sadržaje. Dopuštanjem se prepuštaju spoznaji - prepoznaju poruku u emotivnom sadržaju. Spoznavanjem otpuštaju - otpuštaju staro u ruhu novoga. Sadašnji trenutak omogućuje nam da rastemo u svijesti.

Osim ove knjige D. Kordić potpisuje još tri naslova za odrasle ("Kozmički vatromet", 2016.; "Portret duge", 2018. i "Narcis i ruža", 2018.) te isto toliko knjiga za djecu ("Bubamara Iskrica", 2019.; "Slonica Ružica", 2019. i "Vila Latica", 2019.). Sva njena djela posvećena su čovjekovom evolucijskom rastu koji bi trebao dovesti do njegovog odvajanja od odgojem i programiranjem nametnutih kolektivnih koncepata i okvira te transformiranjem u slobodno i autentično biće izražene intuicije i kreativnosti. 


Izvorno objavljeno: budidobro.com (26.02.2022.)

https://budidobro.com/dobra-knjiga-povratak-u-zivot/