Knjiga: Čudotvorna moć intuicije

2021-12-30

Intuitivna iscjeliteljica, učiteljica meditacije i vidovnjaštva Emma Lucy Knowles više od 15 godina bavi se kristaloterapijom i energetskom medicinom pomažući svojim klijentima na putu osobnog razvoja. O kristalima redovito piše za najpoznatije svjetske časopise poput Cosmopolitana, Grazie, Harpers Bazara, Women's Healtha i Ellea, a dosad je objavila i tri knjige. Najnovija je "Čudotvorna moć intuicije" (Stilus, 2021.) koja predstavlja praktičan vodič za osnaživanje vlastite intuicije.

Intuicijom moramo iznimno pažljivo rukovati. Intuicija postoji za dobro svega i svih, a ne za dobro vašeg ega i zato se prije nego što počnete intuitivnim radom morate obvezati da ćete parkirati ego sa strane... imate li nešto protiv toga? Morate biti spremni zajamčiti da polazite iz prostora ljubaznosti, cjelovitosti i ljubavi, a ne iz straha, osvete, zavisti, materijalnog interesa, s potrebom da se opravdate ili da se nekome dokaže da je imao ili nije imao pravo.

Foto: Stilus
Foto: Stilus

Knjiga je podijeljena u pet poglavlja (I. Razumijevanje intuicije, II. Kako početi, III. Produbljivanje prakse, IV. Intuicija za... i V. Kako se brinuti za svoju intuiciju) koja čitatelja vode na put povezivanja i usklađivanja sa njegovim unutarnjim glasom. U svakom od njih autorica naglašava važnost otvaranja za intuitivne poruke te odlučivanja i usmjeravanja vlastitih postupaka u skladu s njima kako bismo ostvarili pozitivne pomake u svim segmentima svog života.

Dijete u vama dio je vaše intuicije koji vas poznaje od rođenja. To je najnepatvoreniji dio vas koji vas hrani pomažući vam da rastete i pronađete svoj put - u karijeri, osobnom razvoju ili odnosima s drugima. To je dio vas koji se osjeća neustrašivo i snažno, spreman ustati za nešto kad je potrebno i upozoriti na olujne vode pred nama da se sigurnim putem domognemo luke.

U praktičnim vježbama koje opisuje Emma Lucy Knowles objedinjuje svoja znanja iz kristaloterapije, meditacije i energetskog rada. Uglavnom su to kombinacije vježbi disanja, vođenih vizualizacija i meditacije te rituali koji uključuju kristale čija je temeljna svrha povezati nas s našim tijelom i uzemljiti, a potom i učiniti prijemljivima za poruke koje nam odašilja intuicija kako bismo ih jasno i pravodobno razaznali.

Svatko od nas ima auru ili polje energije oko svojega tijela i jedinstvene vibracijske kvalitete - aura nam je sazdana od vibracija, a te vibracije imaju frekvenciju koja odražava emocije i fizički status našega ljudskog i emocionalnog tijela. Tako se povezujemo s tuđom energijom, s duhom, sa svemirom i više od toga. Upravo se preko aure prvi put i upoznajemo - naša nas energija predstavi i prije nego što progovorimo, jer dodirne druge prije nego naše riječi. Na auru također mogu utjecati naše raspoloženje i situacija u kojoj se nalazimo. Tako i naša intuicija seže izvan nas samih kako bi opazila opasnost ili radost - ispruža se i dotiče energiju u prostoriji, energiju situacije ili drugih ljudi. Ne zaboravite da se intuicije ne morate bojati jer ona radi kroz ljubav, nikad kroz strah. Strah je samo ego koji pokušava opet ovladati vama. Intuicija vam pomaže ići naprijed, odlučnim korakom ravno ili mijenjajući smjer ako je i kad je potrebno.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Na početku knjige autorica naglašava važnost razlikovanja intuicije od ega kako se ne bismo u svom djelovanju poveli za pogrešnim smjernicama. Nerijetko bude tako jer poruke ega puno glasnije odjekuju u umu pa možda upravo zato pred kraj knjige Knowles ponovno ističe da je um naš, a ne mi njegovi i da je tu da služi nama, a ne mi njemu. Utišavanje šumova u umu bit će puno uspješnije ako smo što prisutniji u tijelu i brinemo o njegovom zdravlju, kondiciji, ali i energetskoj protočnosti štiteći se od utjecaja negativnih energija izvana kao i oslobađajući zablokiranu i negativnu energiju unutar njega.

Često želimo do besvijesti analizirati poruke pristigle od intuicije, od svemira, i dešifrirati ih od trenutka kad su nam dane, ali intuicijine je poruke najvažnije iskoristiti da sa sebe, svog života i budućnosti zbacite samonametnuti pritisak, da možete opet povjerovati da se život i svemir brinu za vas. Dopustite njihovu značenju da se oblikuje brzinom koja mu odgovara. Iscjeljujuća moć intuicije dopušta vam da vidite povrijeđenost ili bol i da ih poštujete. Ne da ih ponovno proživljavate, nego da ih oblikujete u nešto što je hrabro nositi, a ne potonuti pod njihovom težinom.

Emma Lucy Knowles je u djetinjstvu patila od depresije jer se zbog svoje iznimne perceptivne i energetske senzibilnosti teško uspijevala ukalupiti u očekivane i uobičajene okvire "normalnosti", no odrastanjem je uspjela ono što se prvobitno činilo nedostatkom pretvoriti u snagu koju danas koristi u pomaganju drugima da se nose s problemima i bolnim iskustvima.


Izvorno objavljeno: budidobro.com (29.12.2021.)

https://budidobro.com/dobra-knjiga-cudotvorna-moc-intuicije/